SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030 | 4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 6.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokBerettyóújfaui SZCKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Kedves Látogatók!

Kedves Látogató!

Örülünk, hogy köszönthetünk ezen az oldalon. Szinte teljes bizonyossággal állíthatjuk, ha ezen az oldalon jársz, valószínű, hogy továbbtanulás előtt álló fiatal vagy, vagy pedig az élethosszig tartó tanulás híve.  Szeretnél továbbtanulni vagy a nappali tagozaton, vagy a felnőttek szakmai oktatásába szeretnél bekapcsolódni. Azt mondhatjuk jó helyre jöttél,  megérkeztél. Kérlek olvasd el figyelmesen az alábbiakban megfogalmazottakat, hogy kellően meg tudd alapozni döntésedet iskolaválasztás tekintetében. Mielőtt bemutatnánk iskolánkat, előtte Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas tudósunk szavait ajánljuk a figyelmedbe. Ő volt az aki nemes egyszerűséggel úgy meg tudta fogalmazni az iskola feladatát, mint még soha senki, kicsik és nagyok számára egyaránt érthetően. Ezért mi sem próbálkozunk más megfogalmazással, az Ő szellemiségét visszük tovább, gondolatait értjük és valljuk mi is:

"Az iskola dolga,
Hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni,
Hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,
Hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére
És az alkotás izgalmára,
Hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk,
És, hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni."

(Szent-Györgyi Albert)

 

Tehát mi egy olyan iskola vagyunk, ahol a tanulóink jól érzik magukat, eredményesen fejlődnek, és a kijelölt céljukat az iskolánkban eltöltött idő alatt megvalósítják. Segítünk a célok elérésében, megmutatjuk minden tanulónk számára a megfelelő utat. Tudjuk a cél minden tanulónknál közös, de a cél felé vezető út az nagyon is különböző. Felkészült oktató testületünk felismeri kit milyen módszerrel tud a céljához juttatni, az oktatás nevelés  mely területére kell a fő hangsúlyt fektetni, ahhoz hogy eredményes szakmai vizsgát tehessenek tanulóink, és olyan szociális ápoló és gondozó, kőműves, festő, és kereskedelmi értékesítő, kisgyermek gondozó, logisztikai technikus szakemberekké válljanak, akik a munkaerőpiacon értékes munkavállalók lesznek. És ezzel már el is árultuk milyen területen képezzük a hozzánk beíratkozott fiatalokat.

Iskolánk jól felszerelt tantermeiben sajátíthatják el tanulóink a szakmai alapismereteket, és tanműhelyeinkben végezhetik gyakorlataikat szakoktatók irányítása mellett. A 10. évfolyamtól tanulóink munkaszerződéssel külső vállalkozóknál fejlesztik szakmai tudásukat. A munkaszerződés két éve alatt nemcsak szellemi gyarapodás tapasztalható tanulóink körében, hanem anyagi biztonságot is jelent, hiszen tanulóink a 10. évfolyam kezdetétől munkaviszonyt is létesítenek a vállalkozóknál. Ez a képzési forma  minden tanulónk számára nagyon kedvező, és eredményes. Két napot bent az iskolában, három napot a munkahelyen töltenek tanulóink a 10. évfolyamtól kezdődően. Tanulóink számára felzárkóztató foglalkozásokat tartunk, a tanórán kívüli iskolai elfoglaltságok- sportolási lehetőségek, diákönkormányzati rendezvények pedig igyekeznek változatossá tenni, és hasznos elfoglaltsággal szolgálni tanulóink számára. Iskolánk elkötelezett híve a rugalmas tanulási utaknak is, ezért Dobbantó és Műhelyiskolai osztályokba is nagy szeretettel várjuk a 16 évet betöltött fiatalokat. Tanulóink számára igyekszünk nagyon sok pályázatban részt venni, nagyon magas a részvételi arányunk az Apáczai, az Útravaló ösztöndíj pályázatában, ami igazán kedvező támogatást nyújt gyerekeink számára. Iskolánk nem nagy, tanulói létszáma sem magas, ezért a mindennapi oktató-nevelő munka családias környezetben folyik. Szeretünk együttműködni a gyerekeink családtagjaival, mert valljuk, hogy gyerekeink jövőjét a család és az iskola közösen formálja, és olyan felnőttek lesznek majd, amilyenné a családjukkal együt mi formáljuk az itt eltültött éveik során. Mi mindent megteszünk azért, hogy a hozzánk beíratkozott tanulók évek múltával  becsületes a munkában helyt álló felnőttekké váljanak. Tehát kedves olvasó azt üzenjük Neked végezetül:

 „Lépj tanulóink sorába, legyél Te is Szilágyis!”

Az alábbi linken iskolánk és névadójának történetével ismerkedhet meg a látogató.

https://www.szilagyi-hadhaz.edu.hu/rolunk/tortenet

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola

4242 Hajdúhadház, Bocskai tér 6.

Telefon: +36 52/583-009

E-mail: titkarsag@szilagyi.berettyoujfaluiszc.hu

OM azonosító: 203030


2024Berettyóújfalui SZC Szilágyi Dániel Szakképző Iskola